Kanelsnegle

kanelsnegle

 

Jeg lavede disse gluten og sukkerfrie kanelsnegle - og de blev så gode :)

 

Til cirka 20 store snegle eller 40 små

Dej:

2,5dl mandelmælk

1,5 spsk husk

2spsk kokosfibre

125g grovt rismel

100g mandelmel (udblød mandlerne i 2 timer og blend dem til mel)

200g majsstivelse (evt fra Rømer - ellers marizena)

100g kokosolie

20g gær

1æg

1 revet æble

1knsp salt

1/4tsk kardemomme

 

Lun mandelmælk og smelt kokoolien heri - tilsæt gær når det er fingrevarmt. Blend mandler til mel og bland alle de andre ingredienser sammen med mandlerne. Tilsæt til sidst mandelmælken med gær og kokosolie - bland det hele gerne i en foodprocesser, da dejen helst skal røres i 5 minutter, så fibrerne kan suge væske.

 

Fyld:

150g dadler(udblødt i 2 timer)

75g mandler (udblødt i 2 timer)

2 spsk kanel

3spsk smør eller kokosolie

 

Blend det hele til en jævn masse.

 

Rul dejen ud mellem 2 stykker bage papir - så klister dejen ikke fast. Fordel forsigtigt fyldet på dejen og rul dejen som en roulade ved hjælp af det bagepapir dejen ligger på - så slipper det nemt og bliver fint rundt. Dejen skære ud - det aller bedste er en plastik spatel - ellers en kniv. Sneglene fordeles på en bageplade og trykkes så de cirka er 1cm høje. Lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 1 time - gerne et lunt sted. Bages ved 170 grader varmluft i 15 minutter eller til de er blevet let brune.

Skrevet af KvindeCosmos klokken 18:00

0 Kommentarer :

Kommentar

Kommentarer er lukket

Seneste kommentarer

Arkiv