
Jeg lavede disse gluten og sukkerfrie kanelsnegle - og de blev så gode :)
Til cirka 20 store snegle eller 40 små
Dej:
2,5dl mandelmælk
1,5 spsk husk
2spsk kokosfibre
125g grovt rismel
100g mandelmel (udblød mandlerne i 2 timer og blend dem til mel)
200g majsstivelse (evt fra Rømer - ellers marizena)
100g kokosolie
20g gær
1æg
1 revet æble
1knsp salt
1/4tsk kardemomme
Lun mandelmælk og smelt kokoolien heri - tilsæt gær når det er fingrevarmt. Blend mandler til mel og bland alle de andre ingredienser sammen med mandlerne. Tilsæt til sidst mandelmælken med gær og kokosolie - bland det hele gerne i en foodprocesser, da dejen helst skal røres i 5 minutter, så fibrerne kan suge væske.
Fyld:
150g dadler(udblødt i 2 timer)
75g mandler (udblødt i 2 timer)
2 spsk kanel
3spsk smør eller kokosolie
Blend det hele til en jævn masse.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bage papir - så klister dejen ikke fast. Fordel forsigtigt fyldet på dejen og rul dejen som en roulade ved hjælp af det bagepapir dejen ligger på - så slipper det nemt og bliver fint rundt. Dejen skære ud - det aller bedste er en plastik spatel - ellers en kniv. Sneglene fordeles på en bageplade og trykkes så de cirka er 1cm høje. Lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 1 time - gerne et lunt sted. Bages ved 170 grader varmluft i 15 minutter eller til de er blevet let brune.